Finnforbrukslån.net Tips før du tar opp et forbrukslån

Tips før du tar opp et forbrukslån

Informasjon om hvordan man bør benytte et lån på dagen.

Å søke om et forbrukslån kan ved første øyekast virke som en god idé, og mange vil nok tenke at dette er eneste løsning for utfordringen de nå står foran og behøver penger til. Derimot er ikke valget alltid så soleklart, og vi anbefaler at du leser våre tips før du bestemmer deg.

  1. Sammenlign: Det er ekstremt viktig at du sammenligner de ulike lånene, og ikke kaster deg over det første og tilsynelatende beste. Dette fordi det kan være ekstreme forskjeller i rentekostnadene, slik at du kan spare mye ved å velge «riktig» lån.
  2. Må jeg låne? Dette er et spørsmål alle som søker om forbrukslån bør stille seg før de sender søknaden. Enkelte kan nok finne ut at de klarer seg fint uten lånet, og heller sparer til de har råd.
  3. Har jeg råd? Et oppfølgingsspørsmål til det forrige, hvis du har funnet ut at du må låne, så må du stille deg spørsmålet om du faktisk har god nok inntekt til å behandle lånet. Er du i grenseland, så vil sannsynligvis dette ende med en trist historie.
  4. Hvor høy rente tåler jeg? Ettersom renten fastsettes individuelt etter søkeren, så kan det hende du får en langt dårligere rente enn du selv hadde forespeilet. Derfor er det lov å takke nei når tilbudet først kommer, og ikke hive seg over noe du ikke kan beherske.
  5. Lag et budsjett: Før du bestemmer deg for å låne, så må du sette opp et budsjett over familiens/din økonomi. Kun på denne måten kan du finne ut om du faktisk har råd til dette lånet.
  6. Nedbetalingsplan: Deretter setter du opp en komplett nedbetalingsplan, som står i samsvar til det lånet du skal søke. Finn ut hvor mye du kan betale ned hver måned, og få dette til å passe inn med økonomien din.
  7. Betal ned så fort som mulig: Det er viktig å tenke på at man skal betale ned lånet så fort som mulig. Dette er fordi at jo lengre tid du bruker på lånet, jo dyrere blir det for deg. Da må du nemlig ut med mer i rente- og gebyrkostnader, noe som kan utgjøre ganske mange tusener i løpet av et par år ekstra.
  8. Bruk en låneformidler: Ved å sende søknaden din til en låneformidler, som for eksempel Lendo, så kan du være sikker på at du får det beste tilbudet i retur. Her får du nemlig tilbud fra flere banker i retur, og kan selv velge og vrake mellom de beste tilbudene!
  9. Studenten-und-SchuldenRefinansiering: Kanskje er det egentlig dette du har behov for. Hvis du allerede har gammel gjeld, så nytter det ikke å ta opp et nytt forbrukslån. Da havner du bare dypere i suppa. Les deg heller opp på refinansiering, og finn ut hvordan banken kan hjelpe deg med å bli raskere gjeldfri.
  10. Ha kontakt med banken: Hvis det etter hvert skulle skjære seg, at du kanskje en måned ikke klarer å betale avdraget, så er det ekstremt viktig at du er ærlig med banken. Kun da kan de hjelpe deg, og hvis du lar regningen ligge og samle støv, vil du neppe komme godt ut av det.
  11. Vet du hva du betaler? Husk å sette deg inn i alle kostnadene ved lånet. Vet du for eksempel forskjellen på nominell og effektiv rente, og hva gebyrene du betaler egentlig er for?
  12. Ikke bli negativ: Du tok dette lånet for en grunn, og det er ingen grunn til å plutselig gå på veggen og la være å betale. Følg planen din, vær ærlig med deg selv, så blir du gjeldfri før du vet ordet av det.